Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes-túrós meggytorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Kekszes alap:
  • 40 dkg háztartási keksz
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 25 dkg meggy
  • A krémhez:
  • 30 dkg túró
  • 30 dkg meggy
  • 3 dl tejszín
  • 30 dkg meggy
  • 1 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 20 g zselatin
  • 2 teáskanál cherry brandy aroma
  • Tetejére:
  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • Díszítéshez:
  • mandula

Elkészítés

  1. A kekszet összetörjük, hagyunk benne nagyobb darabokat is. Hozzáadjuk a kakaót és a porcukrot. A vajat megolvasztjuk, a kekszre öntjük, és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggyet, kapcsos tortaformába nyomkodjuk és félre tesszük.
  2. A krémhez, az egyik adag meggyet összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a pépesített meggyet. A túrót elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínes keverékhez. A zselatint langyos vízben hagyjuk feloldódni majd az előzőkkel alaposan elkeverjük. Végül cherry brandy aromával ízesítjük.(Ebből ízlés szerint lehet többet is belerakni.)
  3. A kekszes alapon elsimítjuk a krémet, majd ajánlatos egy napig hűtőszekrényben állni hagyni, hogy kellően kemény legyen a krém, és a keksz is megpuhuljon. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd habzsák segítségével a torta tetejére nyomjuk, kis csúcsokat formálva belőle. Végezetül mandulával és cukrozott rózsaszirmokkal díszítjük.

Megjegyzés

Születésnapra kiváló desszert, nem csak mutatós de nagyon finom is. :) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss