Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes túrókrém

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A citromot, a narancsot megmossuk, héjukat lereszeljük. A citromlevet kicsavarjuk, elkeverjük a cukorral és kevés vízzel. A narancsot, a kivit, az almát, a körtét meghámozzuk, húsukat kisebb darabokra vágjuk, és a citromos vízbe tesszük. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.

2.

A krémhez a túrót nagyon finom krémesre törjuk, összedolgozzuk a citrom és narancsok lereszelt héjával, a kikapart vaníliapéppel, a mezzel. A tejszín felet kemény habba verjük, és ezzel lazítjuk a túrókrémet.

3.

A gyümölcsöket lecsepegtetjük, és négy kehelybe szétosztjuk. A visszamaradt gyümölcslében megáztatjuk a kekszeket, és a gyümölcsökre rakjuk. A csokoládét lereszeljük, a kekszre szórjuk vagy közvetlenül a kekszre reszeljük. 

4.

A kekszre kanalazzuk vagy habzsákból rányomjuk a túrókrémet. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy a keksz teljesen megpuhuljon. Találás előtt a maradék tejszínt is kemény habba verjük, megdíszítjük vele a kelyheket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss