Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes tiramisu-szelet

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • 5 evőkanál forró víz
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • háztartási keksz
  • rum
  • A tetejére:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 3 evőkanál olaj
  • színes szórócukor

Elkészítés

Elkészítés: Mint mindig, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na jó, mégis: a porcukrot, a vizet és a tojássárgkat egy csipet sóval alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt és sütőpor keverékét, összekeverem. Óvatosan beleforgatom a keményre vert tojáshabot, és a 23x36 cm-es tepsimben megsütöm.

Másnap a krémet elkészítem: a tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni. A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.

A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a krém felét, majd kiraktam szögletes háztartási kekszel. Rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.

Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és betettem a hűtőbe.

Fontos, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon a krémtől.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss