Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kekszes tiramisu-szelet

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kekszes tiramisu-szelet

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 74
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 25 dkg por cukor
  • csipet só
  • 5 evőkanál forró víz
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg por cukor
  • háztartási keksz
  • rum
  • A tetejére:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 3 evőkanál olaj
  • színes szóró cukor

Elkészítés:

Mint mindig, most is előre dolgoztam, és már 2 nappal előtte megsütöttem a piskótát. Nem írom le, hogyan, mert már annyiszor leírtam. Na jó, mégis: a porcukrot, a vizet és a tojássárgkat egy csipet sóval alaposan kikeverem. Hozzáadom a liszt és sütőpor keverékét, összekeverem. Óvatosan beleforgatom a keményre vert tojáshabot, és a 23x36 cm-es tepsimben megsütöm.

Másnap a krémet elkészítem: a tejben sűrűre főzöm a pudingporokat, és félreteszem hűlni. A margarint kikeverem a porcukorral, és apránként belekavarom a kihűlt pudingot. Nekem olyan kemény lett a puding, hogy a kézi botmixeremmel tudtam csak elkeverni.

A piskótámat úgy vágtam ketté, hogy az alsó lapja vastagabb legyen. Ezt az alsó lapot finoman meglocsoltam rummal, és rákentem a krém felét, majd kiraktam szögletes háztartási kekszel. Rákentem a maradék krémet is, és beborítottam a felső lappal.

Gőz fölött olvasztottam meg a csokit, hozzáadtam az olajat, majd a süti tetejére kentem. Megszórtam szórócukorral, és betettem a hűtőbe.

Fontos, hogy egy éjszakát álljon a hűtőben, hogy a keksz megpuhuljon a krémtől.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

Volt itthon két csomag tiramisu ízű pudingporom, ehhez találtam ki ezt a süteményt!

A receptet és a fotót JamborneErika küldte. Köszönjük!

jamborneerika receptjeiből:
Tejfölös-karajos csirke
Szíves puncstorta
Epres-tejszínes szelet
Oroszkrémtorta V.
Baconbe zárt fasírt
Kekszes tiramisu-szelet
Zsolnay töltött karaj
Hamis hájastészta kolbásszal
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. április 22. (péntek) 08:21
    Szia Boxangyal ! Én egy egyszerű Reál-os Szupermarketban vettem, talán nézd meg még a Tesco-ban, vagy az InterSpar-ban is ! Azért ne őrülj meg, jó kutatást !!!!!!!!!!!! Üdv: Erika
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Bolo do caco (madeirai kenyér) Bolo do caco (madeirai kenyér)
Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával
Sárgabarackos-meggyes lepény Sárgabarackos-meggyes lepény
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A polenta vagy más néven kukoricadara, puliszka sokféle módon felhasználható. Nagyon jó levesbetétnek, köretek alapjául is kitűnő, sőt különféle desszerteket is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept