Elkészítés: Előző este a tejfölöket egy tűzpiros és egy napsárga keverőtálba oszt (a kicsit fele-fele alapon). Az egyik tálba a tejfölhöz 2 vaníliás cukor, a gyümölcs, 1 kupak aroma, édesítő ízlés szerint. A másik tálba hozzá a maradék cukor, a kakaó, kevés rum, édesítő ízlés szerint.
A tepsibe (19X32-es) lerak egy réteg kekszet, rá bőven a gyümölcsös-vaníliás tejföl, eloszlat. Újabb réteg keksz (a töröttek is mehetnek), rá bőven a kakaós tejföl, elsimítgat. Rá az utolsó réteg keksz, a maradék tejfölt váltogatva rákanalaz, tetején, szélén is elegyenget, villával vagy fogpiszkával cirkalmatos mintákat varázsol a tetejére, egymásba gabalyítva a színeket.
Megszór csokiforgáccsal, éjszakára, illetve legalább 12 órára hűtőbe dug.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre