Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kekszes sütemény II.

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg édes keksz (pl. Albert)
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg csokoládé (olvasztva)

Elkészítés

    1.

    A cukrot, a tejet és a margarint összekeverjük, és feltesszük főni.

    2.

    Amikor már majdnem forr, belekockázzuk a margarint, és tovább főzzük, addig, amíg be nem sűrűsödik.

    3.

    A kekszeket összeragasztjuk a kész krémmel úgy, hogy egy kisebb rudat alkosson, de meghagyjuk a krém negyedét.

    4.

    Alufóliára tesszük a tekercset, kívülről rákenjük a maradék krémet, majd bekenjük az olvasztott csokoládéval, amit hagyunk kihülni. Ezután betekerjük az alufóliába, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.

    5.

    Ferdén szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon szeretni mindenki, általában rögtön elkapkodják :)
Én meg azért szeretem, mert ha esetleg megmarad, akkor pár nap után is ugyan ilyen finom puha a sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

BBoroka
Igen, igazad van, bocsi, elírtam. A cukrot a tejet és a pudingot keverjük el és tesszük fel főni. De a receptet jóváhagyók is elírták, ugyanis ez nem Kekszes sütemény, hanem Albert kekszes süti. Direkt kértem őket, hogy így írják, de nem igazán érdekelte őket.
Vedit42
megkéne nézned mit irtál el mert az első helyen a margarin helyett puding kellett volna nem?

Hasonló Receptek

Magazin