Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kekszes málnatorta - sütés nélkül!

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db csokoládkrémes keksz
  • 2 ek tej
  • 25 dkg joghurt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 zacskó hidegen oldódó zselatin
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 dl málnalekvár

Elkészítés

    1. A csokikrémes kekszeket egy aprítóba tesszük, és finom morzsát őrlünk belőle. Az őrleményt egy tálba tesszük, és a hideg tejjel egynemű masszává keverjük.
    2. A masszát két részre osztjuk, egy-egy kisméretű desszertgyűrűbe nyomkodjuk, és félretesszük.
    3. A krémhez egy doboz joghurtot, a tejszínt, a porcukrot és a vanília aromát összekeverjük. A krémet három kisebb keverőtálban egyenlően elosztunk, majd az egyikbe egy fél, a másikba egy púpos teáskanál málnalekvárt keverünk, és mindháromhoz hozzáadunk egy-egy csapott teáskanál zselatintport.
    4. Elővesszük a mini tortaformákat, és a csokis alapra először a sötét krémből kanalazunk egy evőkanálnyit, majd 30 percre a hűtőbe tesszük dermedni. Ha lejárt az idő, a világosabb krém következik, újabb 30 perces hűréssel, a sort a fehér krémmel zárjuk.
    5. Fél óra múlva kivesszük a hűtőből a formákat, kifordítjuk belőle a tortácskákat. Málnalekvárral kínáljuk.

    ÍGY KÉSZÜL A KEKSZES MÁLNATORTA - VIDEÓ >>> 

    10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    11 SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS DESSZERT, AMINEK LEHETETLEN ELLENÁLLNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin