Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes kinder bueno

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 2,5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2,5 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál étolaj
  • 12 dkg vágott dió
  • kevés mogyorókrém
  • A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg csoki
  • négyzet alakú háztartási keksz
  • A tetejére:
  • tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A 7 tojásfehérjét a 7 evőkanál cukorral felverjük. Hozzákeverjük 2,5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor és 2,5 evőkanál búzadara keverékét, végül hozzáadunk 1 evőkanál étolajat.

Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük, de sütés előtt, már a tepsiben a masszára 12 dkg vágott diót szórunk.

Amikor megsült, még melegen a tetejét mogyorós csokikrémmel vékonyan átkenjük.

A krémhez jól összefőzzük a 7 tojássárgáját 10 dkg cukorral, fél liter tejjel, 3 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás pudingporral. Ha a krém kihűlt, 25 dkg margarint keverünk hozzá.

A krémet kétfelé osztjuk, az egyik fehéren marad, a másik feléhez 10 dkg olvasztott csokit keverünk.

Ha kész, rétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy alulra kerül a tészta, majd a sárga krém következik. Erre hideg tejben áztatott, négyzet alakú háztartási kekszet rakosgatunk sorba, majd a csokis krém következik. A tetejére olvasztott tortabevonót csurgatunk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss