A sütőt előmelegítjük180 fokra. Egy kapcsos tortaformát (26 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a formába simítjuk. 180 fokon 15 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát a megmosott, szárazra törölt kapcsos tortaformába helyezzük (ebbe előzőleg vágunk sütőpapírt, és behelyezzük az aljába). Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát. Folpackkal betakarva a hűtőben pihentetjük pár órát (legalább 5-öt).
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a hűtőből kivett tortáról leemeljük a körben lévő formát (előtte a biztonság kedvéért ajánlott egy vékony pengéjű késsel körbevágni), bevonjuk a tetejét a csokival. Megszórjuk színes szórócukorral. Ha a csoki is megszilárdult, egy éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.