Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kekszes-gesztenyés piskóta

3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej a puding készítéséhez
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • A gesztenyés töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7 cl étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 db tojásból a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes méretű tepsiben, és hagyjuk benne kihűlni.

    A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel és a cukorral, majd melegen a piskótára simítjuk.

    A háztartási kekszet összetörjük kisebb darabokra. A margarint, a cukrot, a gesztenyemasszát, a rumaromát, a tejet, a kakaóport és a baracklekvárt jól elkavarjuk, majd összekeverjük az összetört keksszel, és a pudingos krémre simítjuk.

    Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és bevonjuk a kekszes krémet vele. Egy napot állnia kell, hogy a keksz megpuhuljon.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

n_kriszti
Köszi a választ! Egyébként mások finomnak ítélték meg, és el is kérték a receptet. :)
jabaki2
Szia Kriszti! Nem tudom hogy hogyan készítetted el, de a keksz között nem lett volna szabad hézagosnak lennie. Amikor a kekszet ráteszed a piskótára, el kell simítani, és laposnak, egyenletesnek kell lennie.(A keksz morzsája, a gesztenyemassza a kakaó és lekvár egy egységet alkot a tejjel, és a keksszel. Ahogy apróra tördeled a kekszet , lennie kell morzsának is, mert lehetetlenség úgy összetörni, hogy csak darabok legyenek, így elég krémszerű massza áll rendelkezésre,hogy el tudd egyenletesre simítani. Addig nyomogasd, simítsd, míg ezt el nem éred, de elvileg nem tart sokáig. A piskótának nem is kell magasnak lennie, mert a gesztenyés-kekszes massza sokat emel a a sütemény magasságán, így is elég magas volt gondolom. 10 dkg csokihoz nem sok , épp annyi olaj kell. Legalább 10 éve így csinálom, és megdermed, ugyanakkor könnyen szeletelhető majd. Ha sokallod a margarint bele, akkor csináld úgy , ahogy a gyümölcstorára szoktuk, simán a pudingot tedd a tészta tetejére. Előtte tegyél kevés cukrot bele, de el is hagyhatod, ha nem szereted túl édesen. Javaslom, próbáld meg akkor így. Szia:)
n_kriszti
Elkészítettem. Az én véleményem az, hogy a vaniliapudingos részhez sok a margarin, nagyon vajas az íze. A piskóta nem lett szép magas, bár lehet, hogy nem is kellett annak lennie? A kekszes rész egyenetlen, a csoki meg olyan folyós lett ez alapján a recept alapján, hogy befolyt a keksz közé és nem állt meg olyan szépen, mint Neked. Aztán lehet, hogy csak nekem nem sikerült jól. :)

Hasonló Receptek

Magazin