Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes-diós piskótaszelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 10 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg darált keksz
  • 1 rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: 10 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, az étolajat, a 10 tojássárgát, végül a sütőporral elkevert 26 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez 4,5 dl tejben a 15 dkg cukrot és a vaníliáspudingport felfőzzük. Hűtjük, majd belekeverjük a 25 dkg margarint.

A krém felével megkenjük a kettévágott piskóta alsó felét, rárakjuk a másik piskótát.

A maradék krémbe 5 dkg darált diót, 10 dkg darált kekszet, 1 rumaromát belekeverünk. Ezt tesszük a piskóta tetejére.

Reszelt étcsokoládéval, vagy tortadarával díszítjük a süteményt.

Készíthetjük úgy is, hogy a piskótából kerek formákat szúrunk ki, és ezeket töltjük meg a krémmel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss