Kekszes csokiszalámi

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 őzgerincformához:
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • rum vagy rumaroma
  • pár szem durvára vágott dió

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet, a cukrot, a margarint és a kakaóport összefőzzük, míg a margarin teljesen el nem olvad. Utána hozzáadjuk a rumot és a diót.

    A háztartási kekszet darabokra törjük egy nagyobb tálban. (Lehet benne nagyobb-kisebb, én egy kekszet kb. 4-6 darabra törtem.) A kekszre öntjük a kakaós krémet, összekeverjük. Fél órát pihentetjük, időnként átkeverjük.

    Az őzgerincformát kibéleljük fóliával, beleöntjük a kekszes masszát. Hűtőben minimum 3 órát pihentetjük, hogy a keksz megpuhuljon.

    Kiborítva, szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin