Elkészítés: A töltelékhez felforraljuk a tejet, közben összekeverjük a kakaót, a cukrot és a lisztet. Mikor forr a tej, levesszük a tűzről, kb. 3 dl-t leveszünk belőle, ezt hozzáöntjük a kakaós-cukros liszthez, és robotgéppel csomómentesre keverjük. Közben visszatesszük a tejet a tűzre, mikor forr, beleöntjük a masszát, és addig főzzük (kb. 5-8 perc), amíg sűrű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a vajat, és folyamatos keverés mellett még 2 percig főzzük. Ha elkészült a krém, hagyjuk hűlni, langyos állapotban keverjük hozzá az aromákat. Fedjük le alufóliával, így nem képződik kéreg a tetején.
Mikor hideg a krém, keverjük át még egyszer, és keverjük hozzá a kemény habbá vert tejszín felét, a másik felével és koktélcseresznyével díszíthetjük majd a végén.
Összeállításkor a kekszeket egyesével megkenjük, és egy tálra helyezzük állítva, egymáshoz ragasztva. Mikor megvan, a maradék krémmel körbekenjük, és egy villával hosszanti bordázatot húzunk rá. Ezután a csokoládét egy vágódeszkára helyezzük, és egy kés segítségével csokiforgácsokat készítünk, amellyel megszórjuk a tetejét. A maradék habbal és koktélcseresznyével díszítjük.
Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben hagyjuk, tálalásnál ferdén szeleteljük.