Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kekszes-banános krémes süti

Hozzávalók

  • 4 db tojássárgája
  • 7 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 8 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 1/2 kg háztartási keksz (négyzet alakú)
  • 5-6 db banán
  • csokoládé (reszelt)

Elkészítés

    1. Először a krémet főzzük meg. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
    2. Elkezdjük a formának az alját szorosan kirakni a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést krémmel fejezzük be. 
    3. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztosan megpuhul a keksz.)
    4. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

    13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

    11 KRÉMES ÉS ÉDES BARACKOS DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

    13 ELLENÁLHATATLAN BANÁNOS FINOMSÁG, A TURMIXTÓL A PALACSINTÁIG! >>> 

     

Megjegyzés

A forma átmérője: 30 cm x 15,5 cm.

Tündi konyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin