Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kekszes-banános krémes süti

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Először a krémet főzzük meg. A tojássárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár evőkanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgájás keveréket, és folyamatosan kevergetve pudingsűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal, még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg elolvad.
  2. Elkezdjük a formának az alját szorosan kirakni a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést krémmel fejezzük be. 
  3. Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztosan megpuhul a keksz.)
  4. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a banános kekszes krémes süti:

 

Megjegyzés

A forma átmérője: 30 cm x 15,5 cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss