Kekszes-almás sütés nélkül

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg alma,
  • 8 dl+8-10 evőkanál víz,
  • 20 dkg cukor,
  • 3 csomag (12 dkg) főzni való vaníliás pudingpor,
  • 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz,
  • 3-4 evőkanál kakaópor,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Odalonu Márta 5 évvel ezelőtt
De a vizet lehet helyettesíteni tejjel és kevés fahéjjal, én így csináltam , most hűl ki épp. Szerintem egy gyors és nyáron mikor nem akarunk még meleget csinálni a lakásba egy tökéletes sütemény.
simai jánosné 6 évvel ezelőtt
Egyetértek Peggy! Szörnyű ízetlen valami. Fotón jól mutat, meg aztán vagy 20-an áradoztak a Sütigyár oldalán, hogy hű, meg, nyamm, meg isteni! Erre megcsináltam, de kár volt az energiáért, az alapanyagokért! Hát, nálam nem ez a finom süti kategóriája. Értékelés: 0 pont
DZsuzsa 10 évvel ezelőtt
Én az egyik vanília puding helyett fahéjasat szoktam bele tenni, úgy is isteni.
Gaálné Pallós Edina 11 évvel ezelőtt
Szájhagyomány útján terjedő saját receptem: 30 dkg cukor, 7 dl víz ,1kg alma, 3 cs. vaníliás pudingpor, 3 dl vízzel símára keverve. Az elkészítés ugyanaz mint a fenti receptnél. Én nem reszelem az almát, hanem vékony lapokra vágom, és nem főzőm teljesen puhára.Így sokkal haraphatóbb. ínyenc változata 2 üveg meggybefőttből csokipudinggal készül, picit több cukorral. A befőtt levében forraljuk fel a gyümölcsöt, nem kell tovább főzni. Csináltam már barackbefőtt-tel is, akkor a 3 dl vizet tejjel helyettesítem. Nyami! :-)
Peggy 11 évvel ezelőtt
Nálam nem jött be, szégyenben maradtam a vendégeim elött, hogy ilyen nehéz, fojtós cuccal kináltam öket. Lehet ennyire szerepet játszik, hogy milyen gyártmányú nekivalókat használok.(?)

Hasonló Receptek

Magazin