Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keksz-szalámi

MME MME
7 3.9/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A háztartási kekszet feltördeljük kb. 1 centis darabkákra (pl. sodrófa segítségével). A boltokban kapható előre ledarált keksz sajnos nem a legmegfelelőbb e célra. A kekszdarabkákat meglocsoljuk rummal.

Egy nagy tálban megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat is. A tűzről levesszük a masszát, és belekeverjük a kekszet.

Kiterített celofánpapírra kevés kókuszreszeléket hintünk, és ráteszünk egy adagot az elkészített masszából. A celofánt feltekerjük, és hengert formázunk. A masszát jól összepréseljük, majd a celofán két végét összecsavarjuk, mintha csak szalámit csinálnánk.

Hűvös helyen állni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss