Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajttal töltött szűzpecsenye dióval és lila burgonyával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db szűzpecsenye
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg kék sajt
  • 4 db lila burgonya
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • A morzsához:
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál dió
  • csipet bors

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét előkészítjük, hosszanti irányban bevágjuk, és megtöltjük a kéksajttal (vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst). Ezután az alufóliát kissé megkenjük olajjal, ráhelyezzük a húst, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Jól becsomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Amikor elkészült, óvatosan kibontjuk, a hús levét külön tálba öntjük.

A lila burgonyát egyenként alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (gumó méretétől függően). Amikor elkészült, meghámozzuk, villával összetörjük, majd a húsból kicsepegett lével és tejjel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kevés lenne rajta a zsiradék, adjunk hozzá egy kis vajat.

A morzsához mozsárban összetörjük a diót, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, ízlés szerint borsozzuk, majd a megszórjuk vele a húst, és a burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

A lila burgonyát helyettesíthetjük hagyományossal is.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss