Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajtos tészta barnahagymával

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát feltesszük főni. Közben a hagymákat vékony szeletekre vágjuk, és a vaj-olívaolaj keverékén addig sütjük, míg szép barna lesz (mint a hagymás rostélyoshoz). A hagymát leszűrjük a zsíradéktól, visszatesszük a lábosba, rádobjuk a spenótot (ha nem mirelit, egy kicsit megpároljuk), majd összekeverjük a mascarponéval és a gorgonzolával. Alacsony hőfokon összerottyantjuk a mártást, borsozzuk, egy késhegyni őrölt szerecsendióval ízesítjük (sózni a sajt miatt nem kell). A tésztát, leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen tészta jó hozzá, ami eléggé girbe-gurba ahhoz, hogy sok mártást tudjon felvenni. Spenótból, ha lehet, ne pürét használjunk, hanem vagy frisset, vagy olyan mirelitet, ami nagyobb darabokra van vágva. Gorgonzola helyett jó bármilyen kéksajt is, de abból, mivel íze töményebb, kevesebb kell (10-15 dkg). Ez egy olyan vegetáriánus étel, amiben a húsevők - talán a sült hagyma miatt - szalonnát vagy sonkát sejtenek, és így talán ők is szívesebben eszik meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss