Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajtos tavaszi saláta

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg zöld leveles saláta (vagy készen kapható, aprított salátakeverék)
  • 2 db paradicsom
  • 1 kis csokor hónapos retek
  • 1 db kisebb cukkini (kb. 20-25 dkg)
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • Az öntethez:
  • 10 dkg kéksajt (márványsajt vagy bármilyen kékpenésszel érlelt sajt)
  • 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
  • 1 csapott evőkanál sovány tejföl
  • 1/2 csokor friss petrezselyemzöld finomra vágva
  • 1/2 lime vagy kisméretű citrom leve
  • ízlés szerint kevés só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A salátához a leveleket alaposan megmostam (kész keveréknél erre nincs szükség), falatnyi darabokra tépkedtem. A paradicsomokat hámozást követően kis cikkekre vágtam, a sárgarépát tisztítás után nagylyukú reszelőn lereszeltem. A hónapos retket vékonyan felkarikáztam, a cukkinit zöldséghámozó segítségével vékony szalagokra vágtam. Mindent egy nagy salátástálba halmoztam, óvatosan átforgattam.

Az öntethez a sajtot lereszeltem, 2 teáskanálnyit félretettem a díszítéshez, a többit tálba szórtam, hozzáadtam a többi összetevőt, alaposan elkevertem. Tálalás előtt a salátára öntöttem, reszelt sajttal díszítettem.

Megjegyzés

Spenótos-medvehagymás tavaszi muffin tökéletes körete lehet.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek