Keress receptre vagy hozzávalóra

Kéksajtos diós tészta

Hozzávalók

  • 2 db újhagyma
  • 10 dkg előre csomagolt kéksajt
  • 1/2 csomag tömlős natúr sajt
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg dió
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 dkg reszelt parmezán a tálaláshoz
  • friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A kéksajt háromnegyedét megolvasztjuk egy teflonedényben, felszeleteljük és hozzáadjuk az újhagymát, majd hozzákeverjük a krémsajtot is.
    2. Ezután hozzáadjuk a reszelt diót, megsózzuk, megborsozzuk, majd pár perc alatt felforraljuk az öntetet. 
    3. Közben a csomagoláson megadott utasítás szerint kifőzzük a tésztát, majd lecsöpögtetés után kevés olívaolajatlocsolunk rá
    4. A tésztát összeforgatjuk az öntettel, megszórjuk pár szem dióval, a megmaradt kéksajttal, a parmezánnal és néhány levél bazsalikommal.
A kéksajt határozott, erős, sós íze és a dió visszafogott párosa érdekes ízvilágot alkot. Ha kevesebb öntetet teszünk az adagra, úgy nem válik nehéz fogássá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin