Kéksajtos diós tészta

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db újhagyma
  • 10 dkg előre csomagolt kéksajt
  • 1/2 cs tömlős natúr sajt
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg dió
  • 1 cs. spagetti tészta
  • 2 dkg reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

    1.

    Megolvasztjuk a kéksajt háromnegyedét egy teflonedényben, felszeleteljük és hozzáadjuk az újhagymát, aztán hozzá keverjük a krémsajtot is.

    2.

    Hozzáadjuk a reszelt diót, sót és borsot, majd felforraljuk az öntetet. Pár perc után kész is. 

    3.

    Közben kifőzzük a tésztát, amelyre lecsöpögtetés után kevés olívaolajat teszünk. 

    4.

    Összeforgatjuk a tésztát az öntettel, megszórjuk pár szem dióval, a megmaradt kéksajt darabjaival, parmezánsajttal és bazsalikomlevéllel.

A kéksajt határozott, erős, sós íze és a dió visszafogott párosa érdekes ízvilágot alkot. Ha kevesebb öntetet teszünk az adagra, úgy nem válik nehéz fogássá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások