Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéksajtos burgonyakrémleves sült hagymakarikákkal

MME MME
1
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított burgonyát felkockázzuk, majd a zöldségalaplében közepes lángon főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ízesítjük sóval, borssal, valamint tárkonnyal. Amint megfőtt a burgonya egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk levesünket, majd alacsony lángra a tűzhelyre visszahelyezve, keményítővel elkevert tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük. Ha szükséges, utánaízesítjük.

A hagymát kb. fél cm vastag karikákra vágjuk, majd karikáira szedjük, lisztben megforgatjuk, és forró olajban ropogós aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsíradék lecsöpögjön.

Krémlevesünket a sült hagymakarikával és a morzsolt kéksajttal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss