Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kéknyelű virágzás

Badacsony szépen felújított központjában már negyedik alkalommal ünnepelnek a helyiek és a jó magyar borokat kedvelők, idén június 1. és 3. között. A Kéknyelű virágzás ünnepén a badacsonyiak vásári komédiákkal, bábszínházi előadásokkal, szabadtéri élő koncertekkel, kézművesekkel, valamint gasztronómiai és borászati programokkal készültek.

Minden, amit a természetben szépnek ismerünk, együtt van Badacsony környékén. Ízelítőt kapunk itt a Balatonból, a büszke hegyekből, öreg várakból és napsütötte szőlős lankákból. Kirándulóhelynek sem utolsó, a hétvégén ráadásul ünnepel a környék apraja-nagyja.

A Kéknyelű virágzás ünnepe pénteken koncertekkel kezdődik, aztán szombaton szakmai konferencia, borlovagrendi avatás, néptáncbemutató, borárverés és borverseny eredményhirdetés szerepel a programban. Vasárnap játékvár és Sebestyén István székely mesemondó előadása várja az érdeklődőket. Lesz még csúzlizda, kézműves bemutató és vásár, őshonos állatbemutató és simogató, de még országos duatlon verseny is. És ha téged leginkább a karakteres nedűk vagy a tájjellegű ételek érdekelnek, a Dísz téren azokat is megkóstolhatod.

További információt a www.badacsony.info.hu címen találsz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss