Elkészítés: Egy mély tálban nagyon habosra keverjük (akár robotgéppel is) a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Beletesszük a kefirt, kanalanként vagy lassan csurgatva az étolajat. (Csapni fog, ha géppel dolgozunk tovább.) Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, jól összedolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nem kell pihentetni a tésztát. A tésztát enyhén kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk magozott, kinyomkodott meggyel vagy más savanykás gyümölccsel, de megpróbálhatjuk beáztatott mazsolával és darabolt dióval is. Előmelegített sütőben, lassan sütjük.
Sütéspróbát csinálhatunk: egy vékony villával vagy egy erre alkalmas tűvel a tészta közepébe szúrunk, s ha nem ragad, akkor kész.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre