Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kefires sós kifli

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 1 ek só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 dl tej
  • 70 dkg liszt
  • 2 pohár kefir (kicsi)
  • 1 dl olaj
  • 3 db tojás
  • margarin (sós)
  • sajt
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítés

    1. A margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
    2. A lisztből az élesztővel, a kefirrel, az olajjal és 2 tojással rugalmas tésztát dagasztunk, majd letakarva kb. 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. Az elkészült tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyik darabot kerek pizzalappá nyújtjuk.
    3. 4 lapot megkenünk sós margarinnal, majd rájuk helyezünk 1-1 üres lapot. Az így elkészült 4 lap mindegyikét 4 cikkre vágjuk, majd mindegyiket további három-négyfelé vágjuk.
    4. A "pizzaszeleteket" a szélesebb felétől kezdődően szorosan feltekerjük kifli formára, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a kifliket a maradék tojással, amit előtte felverünk.
    5. A tetejüket ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal és lenmaggal vegyesen. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

    SÓS MAGVAS KIFLI>>> 

    RÉTEGES SZEZÁMMAGOS-SÓS KIFLI>>> 

    CSENGERI JOGHURTOS KIFLI>>> 

Megjegyzés

Frissen nagyon finom, mi még soha nem tapasztaltuk milyen másnap, mert mindig elfogy.

ROZSI71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin