Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires pizzakifli

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pizzaszószhoz:
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db hámozott paradicsomkonzerv
  • cukor
  • kakukkfű
  • oreganó
  • bazsalikom
  • reszelt mozzarella
  • A tésztához:
  • 1 dl langyos víz
  • 1 mk cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 tk só
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 15 dkg kefir

Elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát kissé átpirítjuk a felforrósított olajban, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, cukorral és a fűszerekkel, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a kefirt, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, 3 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 40 cm-es körré kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük szósszal, rászórjuk a sajtot, majd ráborítjuk a második lapot, ezt is lekenjük szósszal és megszórjuk sajttal, végül ráborítjuk a harmadik lapot. Pizzavágóval 8-10 cikkre vágjuk, feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Minden, ami pizza, pizzás >>> 

    Paradicsomos finomságok >>> 

    Sajtos receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss