Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kefíres meggyes sütemény

default user icon
7 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 doboz kefír,
  • 2 doboz kristálycukor,
  • 3 doboz liszt,
  • 1/2 doboz étolaj,
  • 4 tojás,
  • 1 cs. sütõpor,
  • 1/2 kg kimagozott meggy, télen 1 ü. meggybefõtt
  • ( a kefíres doboz 0,2 dl-es a mérõpohár )

Elkészítés

    Elkészítése: A hozzávalókat egy tálba teszem és robotgéppel simára dolgozom. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, megszórom a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és elõmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 percig sütöm. Készíthetõ kétszínû tésztának is. Ekkor az összekevert tésztának a felét a tepsibe öntöm, a másik felébe kakaót teszek és ezzel a tésztával csurgatom meg a tepsiben lévõ tésztát, majd a meggy következik.

Megjegyzés

Nagyon kiadós és egyszerûen elkészíthetõ sütemény recept, ezért kezdõ háziasszonyoknak is ajánlom.
Természetesen lehet készíteni más gyümölccsel, sõt dúsítható mazsolával is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vidiko
Én most találtam meg ujból a receptet. Már többször megsütőttem és magyon finom és egyszerü
Narajana
Én is megsütöttem a kakaós változatot. Kicsit több meggyet tettem bele, de ez csak használt neki. A kakaós tésztával pedig szép \"márványos\" lett. Igazán egyszerű és gyorsan elkészül. :)
eperszeletke
Jelentem nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom. Gyors, könnyű nyári édesség :)
eperszeletke
Most sül, kapásból a kétszínű változatát készítem, rumos meggyet tettem bele, meg egy kis darabolt almát. Kíváncsian várom a végeredményt.
tudi72
Kipróbáltam, és valóban nagyon finom. Én ropogós cseresznyével csináltam (rumba áztattam előtte), és még egy kis sárgahúsú őszibarackot is potyogtattam bele, és a végeredmény és a süti fogyási sebessége magáért beszél.
zsu78
Én már kétszer is megsütöttem, nagy sikere volt. Nem szárad ki a tésztája és finom puha marad. Próbáljátok ki ti is!
zsanettt
Sziasztok! Tegnap sütöttem meg ezt a sütit, de az nlc-n javasolt kis módosítással: a tojássárgáját a cukorral kikevertem, aztán tettem bele a többi hozzávalót és legvégén a felvert tojásfehérjét. Nagyon finom, könnyű tészta lett! Nem győzőm állandóan "ellenőrizni", hogy milyen finom:))))

Hasonló Receptek

Magazin