Kefires lángos

default user icon
11 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • kevés cukros tej
  • 2 kis doboz kefir
  • 1 közepes, főtt krumpli
  • 1-2 tojás
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tóth Endréné 3 évvel ezelőtt
Én is gyakran sütöm ezt a receptet, igaz, főtt krumpli nélkül és 60 dkg liszttel. Nagyon finom, de ha csak ketten vagyunk, egyszerre sok, nem fogy el. Tudom, hogy van olyan lángos recept is, ami szerint a maradék tésztát be lehet fagyasztani, és kisebb adagokban elővenni. Ha valakinek van ilyen receptje küldje már el, megköszönném. Valiko
Kozma-B. Ilona 6 évvel ezelőtt
Hát ez pofon egyszerű és isteni finom lángos lett elsőre sikerült.:) némelyik amőba formájú lett de a kislányomnak tetszett.:) Ha beolajozod a kezed akkor nem fog ragadni és fogsz 1 cipót és körbe-körbe mintha kormányoznál vele haladsz körbe.A tészta a saját súlyánál fogva nyúlni fog így gyorsan kell kormányozni:):):).
Farkasné Szilvi 7 évvel ezelőtt
Sziasztok!Megcsináltam ezt a lángos végülis finom lett de nem annyira szép. Árulja már el valaki hogy lehet azt a ragacsos tésztát normálisan kinyújtani és az olajba tenni? Vagy elszakadt vagy vastag maradt a lángos. És persze nyakig lisztes ragacsos voltam.
putics erika 7 évvel ezelőtt
Hogy ez milyen finom!!!! Nem vagyok egy konyhatündér, de elsőre sikerült, egyszerű elkészíteni, gyorsan megsül és a végeredmény iggggen finom!!!
Lucian 10 évvel ezelőtt
Tegnap este megcsináltam. Most azt eszem reggelire, sajttal-tejföllel. Finom. Lefotóztam, de sajna nem engedi a rendszer ide beilleszteni a képet...
Tóth Judit 11 évvel ezelőtt
Megcsináltam és nagyon bejött az egész családnak. Nem tudok annyit sütni,hogy maradjon belöle. Köszi a a receptet,nagyon fincsi.
Bende Linda 11 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett.
Bende Linda 11 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett.
Pongorné Fekete Éva 11 évvel ezelőtt
Fincsi, sikerült. Köszi a receptet.
Bende Linda 11 évvel ezelőtt
Hetekig azért nem áll el a hütőben, de kb. 2, max 3. napig. Utána megsavanyodik

Hasonló Receptek

Magazin