Az élesztőt, egy kis cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. Közben, a lisztbe keverjük a sót, majd a megkelt élesztővel és a kefirrel összedolgozzuk, megdagasztjuk (ha nem elég lágy a tészta, még tejet öntünk hozzá). Liszttel megszórjuk a tetejét, és egy konyharuhával letakarjuk, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (a deszkát és a tészta tetejét is bőven belisztezzük, hogy csak a liszt tartsa össze a tésztát). Az ujjainkkal kissé széthúzzuk a pogácsákat (a kezünket is belisztezzük, mert ragadhat a tészta), és forró olajban vagy zsírban, nagy lángon mindkét oldalát megsütjük. Gyorsan kell megfordítani, mert nagyon hamar sül.
Végül megkenjük tejföllel, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.