Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kefires lángos (sajtos-tejfölös)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk cukor
  • 42 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 doboz kefir
  • 1 db tojás
  • 1 csapott tk só
  • olaj
  • A feltéthez:
  • 12 dkg tejföl
  • 12 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, és (dagasztókaros robotgéppel) összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval.  A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük. 
    2. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk. Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk.

      Még több lángosrecept >>> 

      Nyári finomságok >>> 

      Sajtos receptek >>> 

Megjegyzés

Mindig csak annyit süssünk ki frissen a tésztából, amennyit elfogyasztunk. A tészta hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll!

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin