Elkészítés: A lisztben morzsold el az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba öntve gyúrd össze sima, rugalmas tésztává. Ezután gyúródeszkán(enyhén lisztezetten) oszd 8 cipóra a tésztát. Hagyd a kétszeresére kelni (kb. fél óra). Most 20 dkg margarint keverj el 1 evőkanál sóval, nyújtsd el a cipókat kerek lapokká, és a kanál hátával kend meg egyenként a sós margarinnal mindet. Reszelj rájuk kevés trappista sajtot. Vágd a lapokat 8-8 cikkre. Kívülről befelé tekerd kiflikké őket. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe (2 tepsi). Hagyd még kicsit pihenni (10 perc). Kend meg tojással az egyik adagot, hints a kiflikre szezámmagot, süsd jól előmelegített sütőben szép világosbarnára (kb. 20 perc). Ugyanígy tégy a másik tepsivel is. Kiváló vendégváró!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre