Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kefires-almás kovászos uborkaleves

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg alma
  • 20 dkg kovászos uborka
  • 5 dl kaukázusi kefir
  • 4 dl zöldség- vagy húsleves (lehet kockából is)
  • 1 teáskanál vágott menta
  • 1 mokkáskanál zúzott koriander

Elkészítés

    Előkészítés: Az almát megtisztítjuk, és a kovászos uborkával együtt apró kockára vágjuk.

    Elkészítés: A kefirt kikeverjük a levessel, beletesszük a mentát, a koriandert és egy csipet sót. Amikor kész az ízesített lé, beletesszük az almát és uborkát, majd hűtőben 1 órán át pihentetjük. Tálalásnál kínálhatunk hozzá pirítóst.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 271 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

griboreka
Nagyon finom, hűsítő leves a melegben, és imádom, hogy főzés nélkül, pár perc alatt elkészül :)

Hasonló Receptek

Magazin