Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! 1 helyett 4 igazán finom kefirt találtunk

A kefir egészséges! Több baktérium van benne, mint például a joghurtban vagy az aludttejben. Ennek okán egy kiadósabb betegség után érdemes fogyasztani, mert élőflórájával segíti újrarendezni belügyeinket.

A kaukázusi teszt után felvetődött a sima, klasszikus kefirek tesztjének ötlete is. Próbáltuk a lehető legtöbb sajátmárkás példányt levadászni. Sikerült 11 különböző terméket begyűjteni, melyek 3-3,5%-os zsírtartalom között mozognak. A teszt során a savanykás hatást és a kefir állagát figyeltük leginkább.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Auchan

Élőflórás, szóval kicsattanunk majd az egészségtől. Állagra valahol az arany középutat képviseli, nem túl híg, de nem is túl sűrű. Ízében enyhén savanykás, de csak annyira, hogy kefirnek tűnjön. Összességében egészen jó.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 69 ft

TESZT! MEGTALÁLTUK A LEGFINOMABB KAUKÁZUSI KEFIRT! >>> 
Milfina

Az ALDI sajátja. Állagra picit sűrűbb, de nem kell késsel vágni ezt sem. Ebben érezzük a gyengéd pezsgést, amit feltehetően a baktériumok idéznek elő. Utóízében megvan a savanykás hatás, ami pár másodpercig ki is tart.

Adatok: 175 gramm, zsírtartalom 3,5%, 79 ft

Tesco

Egy gondolattal kevesebb zsír van benne, de talán ez elhanyagolható eltérés. Sok kefirre utaló jelet nem találunk benne, cserébe viszont egy rejtélyes ízvilágot kapunk, olyan, mint egy műanyag láda és egy fémes doboz kettőse. Kicsit sem kellemes. Állagra hígabb, de ez sem segít rajta.

Adatok: 175 gramm, zsírtartalom 3%, 65 ft

TESZT! MELYIK A LEGFINOMABB BOLTI KÖRÖZÖTT? >>> 
Félegyházi

Kibontás után egy laza tócsa vár ránk ártatlanul a kefir tetején. Kanállal érdemes megpörgetni a doboz tartalmát, különben brutális és kemény darabokat kapunk egyben. Kóstolásnál jön csak igazán a szeretet, dohos és állott. Nem ajánlott.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 55 ft

Pilos

A LIDL az otthona ennek a példánynak. Állagra ez is a két véglet között mozog félúton. Ízében megvan a kefirre utaló savanykás hatás, ami nem változik utóízében sem. Az erejét hosszú másodpercekig érezzük, ez így egészen rendben van.

Adatok: 175 gramm, zsírtartalom 3,5%, 79 ft

A LEGNAGYOBB KLASSZIKUS CSÚNYÁN ELVÉRZETT A TÖMLŐS SAJTKRÉMEK TESZTJÉN >>> 
Danone

A joghurtok nagy királya, a francia gyártó, a kefirek világában is hódítani akar. Állagra ez inkább a hígabb irányba tart, de nem folyékony nagyon ez sem. Ízében megvan a savanykás vonal, de talán egy picivel az átlag alatt van. Utóízében a savanykás hatás elvész, pár másodperc után múlik a kefirélmény.

Adatok: 140 gramm, zsírtartalom 3%, 77 ft

Mizo

Állagra ez is az aranyközepet érzi jónak. Pár kavarás után egészen homogénné tudjuk dolgozni. Ízében megvan a savanykás löket, de nem túlságosan hivalkodó. Hatása tartósan marad szánkban, utóíze pedig szépen hagyja lecsengeni a savanyúságot.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 99 ft

HOLTVERSENY AZ ELSŐ HELYEN: TESZTELTÜK A MAGYAROS VAJKRÉMEKET >>> 
Reál

Egy viszonylag híg termékkel van dolgunk. Illatra rejt magában némi érdekességet, de csak kóstolva derül ki, hogy mi is az. Leginkább egy karakteres kékoportóra hajaz, mintha szüret után borítanánk le egy dobozzal. Érdekes. Kefir extrával.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 59 ft

Spar

Egy kifejezetten híg kefirt kapunk. Kóstolás után jön a pislogás, mert vakon erre a tesztcsapat döntő többsége nem mondta volna, hogy kefir. Inkább édeskés, mint savanykás, így ez egy kis képzavart okoz a többi termék mellett.

Adatok: 175 gramm, zsírtartalom 3%, 69 ft

A NAGY BARACKOSJOGHURT-TESZT: MELYIK A LEGGYÜMÖLCSÖSEBB ÉS A LEGKRÉMESEBB? >>> 
CBA

Ez is egészen híg, ha jól megrázzuk, akkor is homogén massza lesz belőle. Ízében kicsit hullámzó teljesítményt nyújt. Egyszer savanykás, egyszer kicsit édesebb. Utóízében sokat nem tartogat, hamar üressé válik.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 65 ft


Farmer

A könyöklő tehén is odavan a kefirért, az látszik. Kibontás után megcsap minket a savanykás huzat. Kóstolva olyan, mintha pár fenti terméket klónoztak volna. Ízében is megvan a savanykás vonal, állagra pedig pont a híg és sűrű között landol félúton.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 3,5%, 75 ft

Ítélet

Nem kis meglepetést okozott, hogy a dobogó legfelső fokára egyből négy termék került fel. Az Auchan, a Pilos, a Mizo és a Farmer egyaránt meggyőzte a tesztcsapatot. Ezeknek ízében ott van a kefirre jellemző enyhén savanykás ízvilág, míg állaguk is megfelelő.

A Danone megkaparintotta az ezüstöt, míg a bronzra a Reál sajátmárkás terméke repült rá. Ezután kapunk egy viszonylag homogén középmezőnyt. A Milfina az egyetlen, ami azzal lóg ki, hogy enyhén pezseg szánkban.

A kerülendő szekciót ebben a tesztben a Félegyházi és a Tesco érdemelte ki, ezeknek ízében valami egészen érdekes dolgot véltünk felfedezni. 

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>> 

Toplista:

1. Auchan - Pilos - Mizo - Farmer
2. Danone
3. Reál
4. Cba
5. Spar
6. Milfina
7. Tesco
8. Félegyházi

Ezek is érdekelhetnek