Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kedvenc kakaós csiga

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 60 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 1 dkg só
  • A töltelékhez:
  • kakaópor
  • kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 2 dkg margarin olvasztva

Elkészítés

Elkészítés: A margarin 90%-át összedolgozzuk a liszt 10%-ával (kb. 10-15 dkg), majd megformázzuk 2 cm vastag téglalapnak, és fóliába csomagolva hűvös helyre tesszük.

A csigák tésztájához a megmaradt anyagokból szokásos módon kelt tésztát gyúrunk, majd a megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és a vajastésztát belehajtogatjuk.

Még egyszer kinyújtjuk, összehajtjuk és kb. 20-30 percig hideg helyen pihentetjük. Ezután még kétszer hajtogatjuk és pihentetjük.

A tésztát kettévágjuk, mert 2 rudat készítünk belőle. A tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a cukros kakaóval és felcsavarjuk.

A rudakat 2 cm-es karikákra szeleteljük, kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és sütés előtt 10 percig pihentetjük.

A kakaós csigákat 200-220 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig, majd a sütőt 180-200 fokra visszavéve még 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss