Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kedvenc babos zöldségleves

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát (sonkát) apró kockára vágjuk, és félig kisütjük. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott vegyes zöldséget. Keverve, mérsékelt tűzön 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott babot, a metéltre vágott kelkáposztát, a zúzott fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, s csipetnyi majoránnát szórunk rá. Rádobjuk a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöldet, végül kevéske kakukkfűvel pár percig pirítjuk, s 1,2 liter vízzel felöntjük. Mielőtt teljesen megfőne, beletesszük a felaprított paradicsomot.

Amikor puhára főtt, a tejfölt 1 kávéskanálnyi liszttel kikeverjük, felengedjük fél dl vízzel, s óvatos keverés mellett hozzáadjuk a leveshez. Még 2-3 percig főzzük.

Az olajon megpirított kenyérszeleteket fokhagymával bedörzsöljük, s külön tálaljuk a forró leveshez.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek