A meghámozott fokhagymát nagyon apróra kockázzuk, a megmosott csilipaprikát vékonyan felszeleteljük. A megmosott, leszárított fűszernövények feléről lecsipkedjük a levélkéket és finomra vágjuk. A leszárazott koktélparadicsomot megmossuk. A kecskesajtot összedolgozzuk a fokhagymával, a csilipaprikával és az aprított zöldfűszerekkel, valamint a pirospaprikával és sóval, borssal.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megmosott és szárazra törölt szűzpecsenyét 4 egyforma darabra vágjuk, majd laposabbra nyomkodjuk. Egy hőálló edényben felhevítjük az olajat és az előzőleg megsózott szűzérméket mindkét oldalukon kérgesre pirítjuk. Ezután a felső oldalukat megkenjük a kecskesajtos masszával.
A megkent szűzérméket felöntjük az alaplével, majd elrendezzük körülöttük a koktélparadicsomot és a félretett zöldfűszereket. Végül az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen, a húsra olvasztjuk a sajtot kb. 10 perc alatt. Azonnal tálaljuk.