Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajttal sült friss füge

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fügéket megmossuk, leszárítjuk, hosszában négy részt bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át, majd kicsit szétnyitjuk, egy kis darabka kecskesajtot nyomunk bele, és ha az összes fügét megtöltöttük, sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk.

Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Közben a rozsos mini bagettet vagy kiflit éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és serpenyőben, szárazon mindkét oldalukat megpirítjuk.

Tálaláskor 3-3 töltött fügét tányérra teszünk, pirított bagett- vagy kifliszeleteket teszünk mellé, és körbelocsoljuk a sült zsiradékkal. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A kecskesajt ízlésünknek megfelelően lehet, nemes penésszel, rúzzsal érő is. Ha aszalt fügéből készítjük ezt az ételt, az aszalt fügét vágjuk félbe, tegyünk bele egy kicsi darabka sajtot, csavarjuk 1 szelet baconbe, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 fokos sütőben süssük pirosra.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss