Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajtos sertéskaraj diós bundában áfonyás zöldborsmártással

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük. Minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot felszeleteljük, a petrezselymet megmossuk, jól leszárítjuk, a felét felaprítjuk.
  2. A húsdarabokat megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyikbe 1-1 sajtdarabot és vágott petrezselymet teszünk, majd megtűzzük. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára aprítjuk.
  3. A mártáshoz 5 dkg vajon megfuttatjuk a durvára tört zöldborsot, majd hozzákeverjük az áfonyalekvárt, és azonnal meglocsoljuk egy kevés rummal. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. Pár perc alatt összeforraljuk, ha kell, után ízesítjük.
  4. A húsokat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a dióval elkevert morzsába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát megsütjük benne.
  5. Közben kisebb edényben felforrósítunk 2 ujjnyi olajat, és a félretett petrezselymet kisebb adagokban, néhány pillanat alatt ropogósra sütjük benne, konyhai papírtörlőre szedjük.
  6. A cikóriákat 4 cikkre vágjuk, kevés olívaolajon megsütjük, majd köretként a bundás húshoz kínáljuk, a mártással együtt.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek