Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajtos párnák almával és baconnel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kinyújtott leveles tésztát 10 darab négyzet alakú lapra felvágjuk.

A tökmagot a rozmaringlevelekkel apróra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megfuttatjuk. A kecskesajtot villával összetörjük, a fűszeres olajat hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a sajtkrémbe forgatjuk. A tésztadarabokra 1-1 evőkanálnyi krémet teszünk.

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. Minden krémes tésztára 1-1 almadarabot fektetünk. A baconoket hosszában félbevágjuk, és kereszt alakban az almákra fektetjük.

A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel felverjük, és a tésztákra kenjük. 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss