Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajtos foszlós kifli

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztájához:
  • 23 dkg liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1,5 kanál olaj
  • 1/2 kis pohár joghurt
  • 1 dl langyos tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1/2 tojás
  • 1 kiskanál cukor
  • 7 dkg puha vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg friss kecske sajt
  • 3 kanál tejföl
  • 2 sült paprika megtisztítva, feldarabolva
  • 2 zöldhagyma feldarabolva
  • A tetejére:
  • 1/2 tojás
  • 2 kanál szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt, beleszórtam a cukrot, és meleg helyen felfuttattam a kovászt.

A liszthez adtam a többi hozzávalót (a vaj kivételével), és kidagasztottam a langyos kovásszal. Cipót formáltam belőle, letakartam, és 1 óra alatt duplájára kelesztettem.

Akkor fél centi vastagra nyújtottam, megkentem a vajjal, összehajtogattam, és letakarva ismét fél órát kelesztettem. Utoljára ismét kinyújtottam, hajtogattam, majd kör formájúra nyújtottam.

Közben alaposan összekevertem a töltelék hozzávalóit, megkentem a tésztakarikát, és 8 egyenlő cikkre vágtam. Kívülről befele tekerve kifli formájúra csavartam a cikkeket, picit meggörbítettem, és sütőpapíros tepsibe helyeztem.

A sütőt bekapcsoltam, közel helyeztem a tepsit, és amíg a sütő melegedett, addig a letakart kiflik még nőttek egy kicsit.

Végezetül megkentem a tojással és megszórtam az előre megpirított szezámmaggal, majd pirosra sütöttem.

A maradék kecskesajttal és chilizselével kentem meg, felséges reggeli lett.

Ezek is érdekelhetnek

Friss