Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskesajtos-fokhagymás nyársak

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A fokhagymát szedjük gerezdekre, tisztítsuk meg, és tegyük lábosba. Öntsük fel a tejjel, főzzük elő 10-15 perc alatt, majd csepegtessük le. Ha kihűlt, tekerjük a gerezdeket a kisebb darabokra vágott baconbe.

2.

Közben töltsük meg az aszalt szilvákat a kecskesajttal. Keverjük az olívaolajba a kakukkfű leveleit, és locsoljuk a fűszeres olajat a kisebb darabokra vágott kenyérre. Húzzuk a kenyérdarabokat a szilvákkal és a fokhagymával felváltva nyársakra. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a nyársak minden oldalát pár perc alatt.

Fotó: Tucsek Tünde

Húzhatsz még a nyársra céklakockákat, balzsamecetben megpárolt kis hagymákat vagy zöld fűszerekbe forgatott mozzarellagolyókat is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss