Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kecskesajtos-fokhagymás nyársak

Hozzávalók

  • 2 fej fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg szeletelt bacon
  • 2 szelet kenyér
  • 3 evőkanál olívaolaj (+ a sütéshez)
  • 2 ág kakukkfű

Elkészítés

    1.

    A fokhagymát szedjük gerezdekre, tisztítsuk meg, és tegyük lábosba. Öntsük fel a tejjel, főzzük elő 10-15 perc alatt, majd csepegtessük le. Ha kihűlt, tekerjük a gerezdeket a kisebb darabokra vágott baconbe.

    2.

    Közben töltsük meg az aszalt szilvákat a kecskesajttal. Keverjük az olívaolajba a kakukkfű leveleit, és locsoljuk a fűszeres olajat a kisebb darabokra vágott kenyérre. Húzzuk a kenyérdarabokat a szilvákkal és a fokhagymával felváltva nyársakra. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a nyársak minden oldalát pár perc alatt.

    Fotó: Tucsek Tünde

Húzhatsz még a nyársra céklakockákat, balzsamecetben megpárolt kis hagymákat vagy zöld fűszerekbe forgatott mozzarellagolyókat is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek