Keress receptre vagy hozzávalóra

Sajtos-tojásos pulykaburger házi húspogácsával

Hozzávalók

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 2 db tojás
  • bors
  • kakukkfű
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 2 db közepes cékla
  • 20 dkg kecsekesajt
  • salátalevél
  • paradicsom
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz

Elkészítés

    1. A céklákat megmossuk, és alufóliába tekerve a 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük.
    2. A húst összegyúrjuk 1 db tojással, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és majoránnával. Belereszeljük a fokhagymát. 4 nagyobb pogácsát formálunk belőle, és forró olajban, a húspogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.
    3. A maradék töjásból tükörtojást sütünk.
    4. A zsemléket félbevágjuk, és megpirítjuk a belső felüket. Ezután megkenjük ketchuppal, rátesszük a salátalevelet, a húspogácsát, arra a sült céklát, a kecskesajtot, néhány karika paradicsomot, mustárt és majonézt, majd a tükörtojást, végük a zsemle másik felét.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin