Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kecskesajtal és száritott paradicsommal töltött ravioli

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt (tésztaliszt, alternatív módon 20 dkg durum búzadara és 20 dkg búzaliszt)
  • 2 db tojás
  • 1 dl víz
  • 5 g só
  • sáfrány, őrölt
  • 9 dkg fenyőmag
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg kecskesajt
  • 6 dkg fenyőmag
  • 25 dkg szárított paradicsom (olajban szárítva)
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg parmezán
  • bors
  • szárított paradicsom (olajban szárítva)

Elkészítés

    1. A tésztalisztből, a tojásból, a vízből, a sóból és a sáfrányból sima, nem ragadós tésztát gyúrunk. Ha a tészta ragad, több tésztalisztet teszünk hozzá. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakart tálban 30 percig hagyjuk pihenni. Addig a fenyőmagot egy olaj nélküli serpenyőben átpirítjuk.
    2. A töltelékhez a ricottát, a kecskesajtot, a szárított paradicsomot és 6 dkg fenyőmagot összekeverünk, és sóval és borssal ízesítünk. A tésztából kerek formákat vágunk egy pohárral, vagy tésztavágóval. Egy teáskanál tölteléket a ravioli közepébe rakunk,  összehajtuk és villával megnyomkodjuk a széleit. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes töltelék el nem fogy.
    3. A tésztákat sütőpapírra helyezzük és liszttel meghintjük, hogy később jobban feloldódjanak és ne tapadjanak. Ha a tésztát nem közvetlenül főzzük, akkor egy tiszta konyharuhával lefedjük.
    4. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és melegen tarjuk. A parmezánt lereszeljük. Egy nagy edényben vizet forralunk. Amikor a víz forr, beletesszük a tésztát és csökkentjük a hőmérsékletet. A tésztát kb. 3–5 percig (méretétől függően) főzzük, amikor a felszínre jönnek egy szűrőlapáttal kivesszük. A tésztát egy mély tányérra tesszük, összekeverjük az olvasztott vajjal, és meghintjük a parmezánnal és fenyőmaggal.

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>>

    ELFOGLALT ANYUKÁK KEDVENCE: ITT A 10 PERCES TÖLTÖTT TÉSZTAKOSÁRKA! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin