Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kecskeméti barackpuding

default user icon

Hozzávalók

  • 4 dkg pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 dkg zselatin
  • 5 dl tej
  • 2 dl befőttlé
  • 6 szem felezett sárgabarackbefőtt
  • 6 szem tisztított mandula
  • 3 evőkanál barackpálinka

Elkészítés

    1. Kis pudingformákat vagy bögréket hideg vízzel kiöblítünk, és hűtőben jól lehűtjük őket. 
    2. A zselatint összekeverjük a befőttlé harmadával, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy kissé megduzzadjon. Utána hozzákeverjük a megmaradt befőttlét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad.
    3. Ha már kissé kihűlt, hozzákeverünk 1 evőkanál pálinkát, és vékony réteget öntünk a hideg formákba. Ha lehűlt és megkötött, ráhelyezzük a felezettbarackokat, mindegyik közepében egy mandulaszemmel, majd óvatosan elosztjuk rajtuk a maradék gyümölcskocsonyát, és hűtőbe tesszük.
    4. A pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, majd apránként a hideg tejet, hogy csomómentes legyen, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről. Egy fél barackotapró kockákra vágunk, összekeverjük a pudinggal, és megtöltjük vele a formákat. Hűtőszekrényben dermesztjük.
    5. Tálalás előtt meleg vizet folyatunk a formára, a tartalmát desszerttányérra borítjuk. A baracklekvárt kevés meleg vízzel hígítjuk, pálinkával ízesítjük, és a puding köré öntjük.

Megjegyzés

Ha van kedvünk, süthetünk vékony piskótát, amiből a pudingokhoz talpat szaggatunk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin