Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kecskeméti barackkrém

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Kettévágjuk a megtisztított barackokat. Ha vastag a héjuk, lehúzzuk róluk. 1-1 felet teszünk 4 db tányérra, a maradékot kockákra vágjuk.
  2. A zselatint 3 dl vízbe keverjük, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, 2-2 ek-nyit a tányérokra öntünk belőle, és a hűtőbe tesszük őket. A maradék zselatint félretesszük.
  3. Kikeverjük a tojássárgájákat 4 ek lekvárral és a félretett zselatinnal. Vízgőz fölött besűrítjük néhány perc alatt, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott sárgabarackot, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Kibélelünk 4 db szuflétálkát folpakkal, és beletöltjük a tejszínes krémet. Ezután hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
  4. Ha megdermedt, pár pillanatra forró vízbe mártjuk a formákat, majd a zselével és barackkal díszített tányérokra borítjuk. Kikeverjük a megmaradt lekvárt a barackpálinkával, és a puding mellé kínáljuk.
Zselatinpor helyett zselatinlapot is használhatsz: néhány percre áztasd hideg vízbe a lapokat, majd vedd ki, és kissé nyomkodd ki azokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss