1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk.
Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk 5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt, hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük.
A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. Ízlés szerint tejföllel, túróval, cukorral, mákkal ízesítjük.
A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre