Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kazári krumpli laska az Édes nagyik konyhájából

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

1 kg megfőtt, áttört krumplit hűlni hagyunk, körülbelül fél órát, megszórjuk 30 dkg finomliszttel, hozzáadunk 1 evőkanál sót és az egészet jól összegyúrjuk.

Henger alakúra formázzuk és felvagdossuk 5 cm-es vastagságú darabokra. Nyújtófával kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy mindig legyen alatta annyi liszt, hogy ne ragadjon le. A tészta mindkét oldalát gáztűzhelyen, vaslapon közepes tűznél világosbarnára sütjük.

A kész laskákat egymásra rakjuk úgy, hogy egyik oldalát megkenjük vékonyan olvasztott zsírral. Ízlés szerint tejföllel, túróval, cukorral, mákkal ízesítjük.

A leírt mennyiségből körülbelül 10-15 laska készíthető.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek