Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kaviáros képviselőfánk

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 dkg margarin
  • 11 dkg liszt
  • 3 tojás + 1 a kenéshez
  • 20 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál tejszín
  • 5 dkg piros kaviár
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés

    Előkészítés: A margarint 1 dl vízzel felforraljuk, majd állandó keveréssel simára keverjük. Amikor az edény falától elválik, levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük, majd a tojásokat egyenként beleütjük, és jól kikeverjük. A lisztet is hozzákeverjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba tesszük, és kb. 20 db kis halmot nyomunk belőle, a tetejét tojással megkenjük. A sütőben a tésztát kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
    Elkészítés: A mascarponét a tejszínnel habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kaviárt, a citromlevet, csipet fehér borsot, megsózzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát csillagcsőrrel ellátott nyomózsákba tesszük. A képviselőfánkok tetejét levágjuk. Megtöltjük a kaviáros krémmel. Visszatesszük a kalapokat, tálra tesszük, és jól behűtjük. Előételként, vagy hideg büfé részeként kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 706 kJ/168 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin