Keress receptre vagy hozzávalóra

Kaviáros blini

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 dl tejszín
  • 6-7 dkg vaj
  • 1 közepes doboz fekete kaviár
  • 2 dl tejföl
  • néhány hajszálvékony szelet citrom

Elkészítés

    Elkészítése: A tej felét meglangyosítjuk, és a cukrot feloldjuk benne. Az élesztőt belemorzsoljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd a liszt 1/4-ét beledolgozzuk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

    A tojások sárgáját a maradék tejjel és a visszamaradt liszttel simára keverjük, az élesztős masszát beledolgozzuk, végül a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk, kissé megsózzuk. A tejszínt kemény habbá verve szintén belekeverjük, végül 2 dkg olvasztott vajat belecsorgatunk.

    A maradék vajon, teflon serpenyőben kb. 10 centi átmérőjű, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.

    A kis palacsintákat egymásra fektetve forró tálra rakjuk, és a kaviárt meg a tejfölt kis tálkában kínáljuk hozzá, hogy ki-ki az ízlésének megfelelő mennyiséggel kenje meg vele. A vékony citromszeleteket 4-4 cikkbe vágjuk, és a tálat ezzel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin