Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávézz északi hangulatban!

default user icon
MME
Az északi vidékek különleges hangulata ihlette az idei téli Nespresso Limited Edition kávékat, amelyekben a hagyományos ízeket egy kis varázslat teszi még izgalmasabbá.

A Nespresso arra bíztatja vásárlóit, hogy a népszerű skandináv kulturális trendek szellemében kávézás közben adják át magukat a lelassulás és a meghittség művészetének, és az ünnepek alatt családjukkal és barátaikkal együtt élvezzék az élet egyszerű örömeit.

A Skandináv-félsziget zord természeti adottságai miatt az északi országok kultúrájában mindennapos gyakorlattá váltak a meghitt, otthonos hangulatú összejövetelek és kávészertartások, amelyeket a Hygge és a Fika szavak írnak le. A közismert dán mondás szerint a hyggét nem lefordítani, hanem érezni kell, de körülbelül a belső béke, az otthonos nyugalom és a tökéletes harmónia hangulatait foglalja magában.

Ezt az életérzést zárja egyedi kapszulákba a Nespresso az ismert dán dizájner, Louise Campbell közreműködésével. A két különleges ízesített kávéból, egy feketekávéból és számos Limited Edition kiegészítőből összeállított kollekcióval az ünnepek alatt te is átélheted a szeretteiddel megosztott kávézás örömét.

A két új, északias hangulatú, ízesített Limited Edition őrlemény a Variations Nordic Almond Cake Flavoured és a Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé. A kávés cég szakértői az északi sütemények hagyományos hozzávalóival és ízvilágával gazdagították a Livanto kávéőrleményt, és a tradicionális norvég Kvæfjordkake desszert inspirációjával alkották meg a Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávé vaníliás-kekszes-mandulás ízvilágát.

A Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé ízei azokra a tortákra emlékeztetnek, amit a zord északon termő törpemálnával szokás ízesíteni. A hideg mérsékelt égövi területeken fellelhető törpemálna (svéd nevén hjortron) a -40°C hideget is kibírja. Északon nagyon kedvelik a gyümölcs fanyar ízét, különösen lekvárokban és édességekben. Ez inspirálta a limitált kiadású kávét, amelynek alapja a kiegyensúlyozott Livanto őrlemény, és lekváros gyümölcsösség, valamint enyhe savasság jellemzi.

Azok számára, akik inkább a klasszikus fekete hosszúkávét kedvelik, tökéletes választás lehet a Nordic Black kávé. Az aromás afrikai és dél-amerikai Arabica szemekből összeállított, skandináv kávéstílusra jellemző, nem túl testes, közepes intenzitású keverék édeskés, gyümölcsös ízjegyei elegánsan keverednek a lágy, hosszan lecsengő gabonás aromákkal. Feketén és tejjel is érdemes kipróbálni.

Louise Campbell skandináv stílusa egyértelműen érvényesül a Limited Edition kapszulák, a dobozok és a hozzájuk tartozó kiegészítők dizájnján. A Nespresso új kollekciója tökéletesen adja vissza észak minimalista trendjét és a természet közelségének hangulatát – vagyis mindazt, amit egyértelműen az ottani országok kultúrájával és tájaival azonosítunk. A kollekciót a limitált kiadású kiegészítők teszik teljessé.

- Nagyon megörültem, amikor elfogadták a javaslatomat, hogy a kapszulákat még érdekesebbé tehetnénk a dizájn variálásával, olyanná varázsolva őket, mint a tengerparton heverő kavicsok, amelyek arra csábítják az embert, hogy hazavigye őket emlékbe. Ezt a variációs ötletet a kampány többi részében is sikerült megvalósítanom. Azt remélem, hogy a termékekből és dizájnjukból egyaránt a friss északi szelek hangulata árad, meghitt pillanatokkal gazdagítva a nyüzsgő karácsonyi ünnepeket. És remélem, hogy ha valaki rápillant ezekre a termékekre, megelevenedik majd a szeme előtt a természet szépsége, és értékelni fogja az apró részletekre fordított gondos figyelmet. Minden munkám olyan, mint egy Északról érkező levelezőlap – legyen az egy kapszula, egy papírtáska vagy akár egy kirakati dekoráció. - mondta Louise Campbel.

Nespresso Adventi naptár

Karácsonyi visszaszámlálás kávérajongóknak! Idén először kapható Magyarországon a Nespresso Adventi Naptára, mely minden napra 1-1 meglepetés kapszulát, 24-ére pedig egy ajándék ORIGIN csészét és egy meglepetés ajándékutalványt rejt. A termék a limitált készlet erejéig elérhető a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

 

 

MANDULATORTA ÁLOM

Hozzávalók:
1 Nespresso Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávé (40 ml)
10 ml vaníliaszirup
100 ml 1,5% zsírtartalmú tej
40 g mandulapehely

Elkészítés:

Önts 100 ml félzsíros tejet a Nespresso Barista receptkészítő készülékbe, és töltsd fel a minimum jel szintjéig. Önts hozzá 10 ml vaníliaszirupot. Zárd le a fedelét, válaszd ki a „Latte Macchiato” receptet a készüléken, és nyomd meg a Start gombot. Öntsd az ízesített forró tejhabot egy VIEW Recipe pohárba, és készíts a tetejére 40 ml Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávét, majd szórd meg mandulapehellyel.

Ezek is érdekelhetnek